Cele mai sigure masini in cazul unui accident

In fiecare an apar noi tehnologii care contribuie la imbunatatirea sigurantei masinilor. Avand atat de multe optiuni disponibile, este dificil de stiut care este cea mai sigura masina pentru care ai putea sa-ti investesti bugetul. Programul European de evaluarea a masinilor noi este responsabil de testarea si afisarea rapoartelor de siguranta pentru modelele de masini noi. Acest program de testare a singurantei masinilor include testarea si evaluarea unei masini noi pe baza multor factori de siguranta. Masinile testate sunt evaluate pe o scara de la 1 pana la 5 stele, evident cel mai bun rezultat fiind cel de 5 stele.
Avand in vedere cele mai recente rapoarte de evaluare a sigurantei vehiculelor din programele europene de evaluare a noilor vehicule, am alcatuit o lista detaliata cu cele masi sigure masini de vanzare disponibile in prezent. Consultati lista de mai jos pentru a va face o idee asupra urmatoarei dvs. masina.

Audi A6 si Audi A6 Allroad

Audi A6

Noul model din seria Audi A6 nu numai ca este una dintre cele mai sigure masini insa el ofera si o conducere foarte confortabila. Audi A6 Allroad a obtinut ceva mai mult decat sedanul obisnuit A6 la testarea farurilor, dar rezultatele au fost aproape identice. Sa nu uitam si de functiile standard ale asistentului sofer care includ franarea automata de urgenta, avertizarea de iesire a benzii de rulare, control automat al vitezei de croaziera adaptabil si un sistem care urmareste traficul la iesirea din vehicul.


Mazda 3

Mazda 3


Nici Mazda nu a ramas in urma la capitolul siguranta si tehnologie. Mazda 3 a obtinut ratiguri bune si superioare la fiecare test de impact, dar a obtinut un scor si mai mare la capitolul prevenirea accidentelor din fata si ancorele scaunelor pentru copii. Sistemul de evitare a pietonilor din Mazda 3 a evitat coliziunea la fiecare text, fata de modelul Mazda CX-5 care si-a incetinit viteza semnificativ dar, dar a lovit manechinul de test in patru din cele 5 teste. Fiecare Mazda 3 beneficiaza de faruri adaptive automate, franare de urgenta automata cu detectare a pietonilor, avertizare de iesire a benzii si pastrare a benzii, cu reglaj de croaziera adaptiv optional. Toate cele enumerate face ca Mazda 3 sa fie o masina sigura in cazul unui accident cat si o masina care poate evita coliziuni in anumite cazuri.


Tesla Model 3

Tesla Model 3


Unele masini fac mai mult pentru a va mentine siguranta decat altele. Tesla Model 3 face parte dintre acele masini. O parte importanta a ingineriei din spatele viitorului condus-automatic al modelului 3 a fost sa-i pastreze in siguranta pe pasagerii sai. Tesla model 3 a obtinut ratinguri bune pentru toate cele sase teste de impact, cu un rating superior pentru evitarea accidentelor si un rating mare pentru evitarea impactului cu pietonii. Este, de asemenea, mai sigur decat modelul S in 2017 care a primit un rating acceptabil pentru siguranta soferului si un rating slab pentru farurile sale inadecvate. Consideram ca Tesla este o masina ce va dezvolta o multime de sisteme noi pentru siguranta in viitorul apropiat.


Audi A7

Audi A7


Audi A7 seamana putin cu A6, doar ca este mai mare, mai rapid iar forma lui din spate il face un lux cu patru usi si mai util. Audi A7 a obtinut ratinguri bune si superioare la aproape toate testele, cu un rating acceptat pentru faruri. Desi fiecare A7 vine cu proiectoare LED cu fascicul scurt si luminos, luminile au emis o stralucire care l-a impiedicat sa primeasca un rating de top. Modelul precedent de A7 pe care l-am testat ultima data putea ajunge la 90KM/h dintr-o oprire in doar 5-6 secunde si ar putea opri de la 100Km/h intr-un interval record. Sedanul de lux are o greutate de peste doua tone insa cu toate acestea a evitat o coliziune la 40KM/h cu un pieton.


Lexus IS

Lexus IS


Cand vorbim despre siguranta unui lexus trebuie sa tinem cont ca modelele sunt, de obicei, actualizate pe parcursul unei generatii. Se adauga faruri mai bune, bare de protectie diferite, roti si culori. In mod evident unele schimbari sunt mai semnificative decat altele. Lexus IS a primit o mare actualizare de siguranta pentru modelele construite recent. Lexus a modificat locasul pentru picioare si a intarit partea din fata a masinii  inclusiv usile sale. In mod ciudat, farurile standard luate de pe IS300 au primit un rating mai mare decat la IS300, echipat cu faruri cu proiector cu LED-uri si triplu LED. O alta noua imbunatatire consta in detectarea pietonilor si a biciclistilor chiar si in conditii de lumina slaba. Fiecare Lexus IS vine cu franare de urgenta automata, avertizare de iesire a benzii cu asistenta pentru pastrarea benzii si control automat al vitezei de croaziera.


In cele din urma fiecare masina are propriile masuri de siguranta altele mai bune, altele mai putin bune. Noi v-am prezentat o lista conform testelor europene ale celor mai sigure autovehicule in cazul unui impact.