Tesla pentru piata mondiala

Tesla model nou

Holger Wittich (12 februarie 2021): Tesla proiectează, dezvoltă și construiește un model nou pentru piața mondială. Constructorul american a confirmat oficial acest lucru.

Într-un interviu acordat agenției de știri chineze Xinhua, președintele Tesla China, Tom Zhu, a vorbit despre viitorul Tesla și a oferit detalii despre viitorul Tesla. În mod neobișnuit, doar șeful Tesla, Elon Musk, vorbește personal despre viitorul lui Tesla. Și tocmai acesta a anunțat deja indirect un alt model Tesla la o ceremonie de predare la Gigafactory 3 din Shanghai, China. După ce a fost sărbătorit, el le-a spus angajaților, clienților și reprezentanților mass-media că compania americană își va spori investițiile în China și va produce nu numai Modelul 3 și Modelul Y, ci și „modelele viitoare” acolo.Zhu a confirmat acum că micul model va fi proiectat, dezvoltat și construit în noul centru de cercetare și dezvoltare din Gigafactory din Shanghai. Noul centru de cercetare și dezvoltare nu este doar primul centru de dezvoltare Tesla din China, ci și primul în afara Statelor Unite. De aceea, Tesla China se pare că este foarte mândru că micul model Tesla nu va fi lansat doar pe piața locală. Mașinile electrice mici sunt extrem de populare acolo, dar se așteaptă ca noul Tesla să facă un avans triumfător în întreaga lume și să îngreuneze viața concurenței de la VW ID.3, Honda E sau Hyundai Ioniq 5.

 

Noua Tesla la fel de radicală ca traficul cibernetic

La urma urmei, potrivit lui Musk, noul Tesla va fi "super cool. Ceva radical precum cybertruck-ul pe care lumea nu l-a mai văzut până acum și merge direct la inimă". Restul sunt speculații: modelul se va baza pe platforma Model 3 și va fi lansat ca un hatchback compact. Această presupunere este alimentată de imaginea unei mici Tesla, pe care producătorul de mașini electrice o arată într-un post Wechat. Acum un an, Tesla a publicat posturi oficiale de locuri de muncă pentru noul centru de proiectare și dezvoltare prin intermediul rețelei populare în China.


Prețul este neclar

Zvonurile spun că intrarea în lumea Tesla va începe de la aproximativ 25.000 de dolari SUA, care este echivalentul a aproximativ 20.000 de euro. Desigur, un astfel de preț poate fi realizat numai dacă Tesla reduce dramatic costurile de producție și instalează baterii mai ieftine. În consecință, vor trece câțiva ani până când noul Tesla va intra pe piață. Cu toate acestea, primele teste ar putea începe încă de la sfârșitul anului 2021.