Cum se obtine Permisul de Conducere in Anglia

Permis de conducere in Anglia

Frunzele galbene acoperă trotuarele, iar zilele sunt din ce în ce mai scurte. Poate că începeți să vă gândiți să vă schimbați naveta zilnică subterană pentru confortul propriei mașini? Am creat un mic ghid pentru a vă ajuta să înțelegeți cum să obțineți un permis de conducere în Anglia respectiv Marea Britanie ca cetățean străin.Important:

Ați putea dori, de asemenea, să verificați dacă permisul de conducere eliberat din străinătate este valabil în Anglia. Ei bine cat timp aveti un permis de conducere European il puteti schimba cu un permis de conducere in Anglia. Desprea acest subiect vom vorbi mai amanuntit intr-un alt blog.


Ce vehicule puteti conduce cu categoria B in Anglia

Inainte sa ne inscriem la o scoala de soferin in Marea Britanie ar fi bine sa stim ce tip de vehicule putem sa conducem cu clasa de permis dorita. Daca este necesar, o extensie sau o a doua clasa pot fi ulterior completate in paralel.

In principiu, detinatorii permisului de conducere clasa B li se permite sa conduca urmatoarele vehicule si remorci in Marea Britanie:

  • Masini cu o greutate totala maxima admisa de 3,5 tone.
  • Vehicule cu trei roti.
  • Tractoare agricole si forestiere pana la 40 KM/h.
  • Mopede, scutere.
  • Remorci cu o greutate care nu depaseste 750 kg.
  • Masini concepute pentru transportul maxim a opt persoane.
  • Camioane industriale pana la 25 KM/h.

Iată cei 4 pași pe care ar trebui să îi faceți pentru a obține permisul de conducere din Anglia


1. Verificați dacă îndepliniți cerințele legale pentru permisul de conducere in Anglia

Pentru a conduce în Anglia, trebuie să aveți peste 17 ani și să aveți un permis pentru a conduce vehicule cu motor pe orice drum public. De asemenea, ar trebui să puteți citi o plăcuță de înmatriculare de la aproximativ 20 de metri distanță. Numai rezidenții pot solicita un permis de conducere din Anglia, astfel încât cetățenii străini sunt pregătiți să dovedească că au locuit în țară minim 185 de zile în ultimele 12 luni.


2. Solicitați o licență provizorie

Unde să mergem? Puteți solicita o licență provizorie pe site-ul DVLA.

De ce vei avea nevoie? Vi se va solicita să introduceți identitatea de bază și datele de contact, precum și adresele dvs. din ultimii 3 ani. Prin acest proces, veți avea opțiunea de a introduce numărul dvs. de asigurare națională (NIN), care este util, deoarece vă ajută procesul de verificare a identității.

Cum să vă verificați identitatea? Pentru această parte, sincronizarea este esențială. Cu excepția cazului în care dețineți un pașaport biometric britanic, va trebui să vă trimiteți documentele de identitate originale la biroul DVLA din Swansea, împreună cu o fotografie în stilul pașaportului și un plic de returnare.

Cat costa? 34 GBP, plătibile cu cardul la sfârșitul procesului.

Ce se întâmplă dacă nu puteți aplica online? Apoi există o opțiune de postare. Trebuie doar să completați formularul D1 disponibil în anumite sucursale ale oficiilor poștale și pe site-ul web DVLA și să îl postați la aceeași adresă. Va trebui să includeți documentul de identitate original, o fotografie în stil pașaport și un cec sau un mandat poștal de 43 GBP.

Când voi primi licența mea provizorie? Orice metodă ați ales, ar trebui să primiți licența provizorie la 3 săptămâni de la confirmarea cu succes a identității .


3. Învățarea modului de a conduce

Regulile din Anglia pentru a învăța cum să conduci diferă de cele din majoritatea țărilor. Trebuie să fii supravegheat pentru a afla cum să conduci. Puteți alege să învățați împreună cu prietenii sau familia, dacă supraveghetorul îndeplinește aceste criterii: să aveți 21 de ani sau mai mult, să fiți calificat să conduceți tipul de vehicul pe care doriți să îl învățați (de exemplu, trebuie să aibă un permis de conducere manual dacă vă supraveghează într-o mașină manuală) și are un permis de conducere complet de la Spațiul Economic European de mai bine de 3 ani. Vă rugăm să rețineți că această opțiune nu vă va permite să conduceți pe autostrăzi.

Opțiunea alternativă este de a găsi un instructor de conducere aprobat de Agenția pentru standarde pentru șoferi și vehicule (DVSA). Un instrument util pentru a găsi instructori în zona dvs. și a verifica calificările și notele acestora este disponibil aici. Acești instructori vor avea voie să vă ducă la autostradă dacă mașina este echipată cu comenzi duale. Rețineți că fiecare mașină cu care practicați trebuie să fie asigurată pentru un șofer care învață, așa că nu uitați să consultați proprietarul mașinii înainte de a vă încerca noile abilități!

In ce constă partea teoretică:

Între timp, va trebui să vă pregătiți pentru testul teoretic. Pentru permisul de conducere din Anglia va trebui să vă demonstrați cunoștințele despre trei cărți: Codul autostrăzii, Cunoașterea semnelor de circulație și Conducerea - abilitățile esențiale, toate disponibile de la majoritatea librăriilor, în stradă sau online. Majoritatea instructorilor vă vor ajuta să învățați teoria punându-vă întrebări în timpul lecțiilor. De asemenea, vă puteți familiariza cu conținutul și formatul testului susținând simulări de examene pe site-ul DVLA.


4. Faceți testele

Când vă simțiți gata să susțineți testul teoretic pentru permisul de conducere in Anglia, atunci va trebui să rezervați o sesiune pe site-ul DVLA. Vi se va cere să introduceți numărul licenței provizorii, detaliile și să plătiți 23 GBP, prin card de credit sau de debit. Apoi, DVLA vă va contacta cu instrucțiuni despre pașii următori! Nu uitați să luați cu dvs. permisul de conducere provizoriu în ziua examenului.

Ultimul pas (dar nu cel mai puțin important) este să vă susțineți testul de conducere. Din nou, acesta poate fi rezervat prin intermediul site-ului DVLA, aici. Vi se va solicita să completați datele dvs., precum și detaliile instructorului dvs. în cazul în care doriți să verificați disponibilitatea acestuia. După alegerea centrului și a datei de testare, veți fi obligat să plătiți 62 GBP. DVLA vă va trimite toate instrucțiunile pentru a ajunge la testul de conducere! În ziua respectivă, ar trebui să vă amintiți să vă aduceți permisul de conducere provizoriu Englezesc, precum și dovada rezultatelor de succes ale teoriei. În caz contrar, este posibil să nu vi se permită să susțineți examenul!

Rețineți că pentru a fi permis în mod legal să conduceți în Anglia, mașina dvs. trebuie să fie asigurată! 

Vă dorim mult noroc!